Søndagstur


Etter frokost og etter å ha lest nesten hele forordet i Romanticism an Antology, som jeg kjøpte samme dag som jeg avsluttet ti års studier på Universitetet i Bergen, som et adjø til akademia og en omfavnelse av romantikken, gikk jeg en søndagstur med familien på Vestre Kirkegård og Carlsbergbyen. Analogien er forresten samlet av Duncan Wu.

Det var en deilig kald tur, vindstille, et tynt lag snø lå det rester av her og der og erantisen – eranthis hyemalis – var begynt å blomstre. Vi var med unntak av iherdige nyttårsløfteivrige joggere ganske alene. Det var glatt. På Carlsberg bygges det ennå. Et bolighus med utsikt til Akademia-parken er oppført i kostbare materialer og det spares generelt ikke på design og materialer og det er en god ting, dog, prisklassene blir nok ikke like demokratisk som man lovet. Man lovet også at C-byen skulle bli en 24 timer i døgnet levende by, med en butikktetthet som er større enn Vesterbro. Forhåpentligvis har man også laget lydetette boliger og at det ikke blir slik som det ble på Vesterbro, da man etter renoveringer og ressurssterk ungdom flyttet inn på nittitallet og senere fikk barn og ikke ville at det skulle være så festlig hele natten som det var da de ikke hadde barn.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.